Към момента проектът е приключен на 95%  като изцяло пътят

...
Към момента проектът е приключен на 95%  като изцяло пътят
Коментари Харесай

Пречиствателната станция на Пловдив ще произвежда и ток frognews.bg

Към момента планът е завършен на 95%  като напълно пътят на водата  е изпълнен. Предстои покриване на оборудванията за утайки и довършителни работи към оборудванията, където ще бъде засадена растителност, заяви Димитър Пелиев, шеф на компанията реализатор. 

 

Готово е и оборудването за произвеждане на биогаз след анаеробното измиване на утайките в по този начин наречени метан танкери “, добави основният архитект на оборудването инж. Павел Павлов, заяви БНР.

 

По думите му с произведената  електрическа енергия ще се задоволяват 50% от потребностите на пречиствателната станция и ще се понижат сметките. Той заяви, че към този момент е инсталирана и  единствената в страната изсушителна апаратура за утайки. Преминавайки през нея, утайките остават с такава централизация и състав, че непосредствено могат да отидат и да бъдат изгорени във всеки Топлоелектрическа централа за твърдо гориво. Очаква се след тази апаратура " повече няма да има остатъчен артикул ", посочи инж. Павлов.

 

Инвестицията е  на стойност 70 млн.лв, които се обезпечават по Оперативна стратегия.  Проектът визира над половин милион души и ще докара до възстановяване на пречистването на отпадъчните води освен на Пловдив, само че и на селата Брани поле, Белащица, Първенец, Марково и Брестник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР